Pleksi Kutu Nedir

03.12.2021
Pleksi Kutu Nedir

Pleksi, akrilik hammaddeli bir malzemedir. Pleksiler ısı yöntemiyle esnekleşip kalıplara dökülerek kolayca şekil verilebilen bir yapıya sahiptir. Bu sayede ihtiyaca yönelik istenen birçok şekle sokulabilir.

Birkaç pleksi levhası çıkardıktan sonra ise kolayca pleksi kutu yapılabilir. Levhalar kesildikten sonra aynı malzemeden istediğiniz bir kalınlıkta şeritler kesilir, özel bir yapıştırıcı ile de bu şeritler levhaların kenarlarına yapıştırılır. Böylece pleksi kutular elde edilir.

Pleksi kutular dayanıklı, sağlam ve kırılmaz yapısıyla ihtiyaca göre birçok alanda kullanılabilir. Ayrıca geri dönüştürebilir içeriktedirler. Kolayca eritilerek yapısal özelliğini kaybetmeden farklı şekillere sokulabilirler. Zarar görmeden eritilip değiştirilebilen bu pleksi madde geri dönüşüme önem veren insanlar için diğer maddelere göre öncelikli gelebilir.

Pleksi Kutunun Avantajları

Günümüzde gıda saklama amaçlı kullanımı daha çok yaygındır. Pleksi kutular özelliği dolayısıyla içine konulan ürünleri UV ışınlarından da korumaktadırlar. Güneş ışığı altına konulmuş olan ürünler böylelikle zarar görmezler. Hatta gerek görülürse, isteğe bağlı olarak pleksilere ek olarak UV koruyucu stabilizörler de eklenebilir. Böylece UV ışıklarına çok daha dayanıklı hale getirilirler.

Bu pleksi kutular oldukça hafif yapılıdır. Zorluk çıkarmayacak derecede taşınabilirlerdir. Bu da kullanıcılar için önemli bir avantajdır.

Bunların yanında şeffaf bir estetik görünüme sahiplerdir. Şeffaflığı sayesinde içine konulan ürünler rahatça görülebilir ve seçilebilirler. Sadece şeffaf olma zorunlulukları yoktur. İhtiyaca yönelik ya da estetik zevkinize göre farklı renklerde, farklı tonlarda ve farklı yüzeylerde üretilebilirler. Farklı yüzeyleri; mat, şeffaf, aynalı, aynasız, pürüzlü ya da pürüzsüz olabilmektedir.

Ayrıca temizliği de kolay olup, zorluk çıkarmamaktadır. Tek bir ıslak bez ya da sünger ile bu temizliği kolayca yapabilirsiniz. Bu da kullanıcılarına yüksek derece de rahatlık sağlamaktadır.

Pleksi maddeler bu şekilde bir çok seçenek sunarlar. Günümüzde ücreti sebebi ile bazı sektörler bazı ürünlerden vazgeçebilmektedir. Fakat pleksi ürünlerin bahsettiğimiz ürünlerden olması söz konusu değildir. Çünkü pleksi ürünlerin maliyeti çok ucuzdur. İhtiyaca yönelik pleksi ürünleri ucuz maliyeti sebebi ile uygun fiyata temin edebilirsiniz. Bu da kullanıcıları için büyük bir avantajdır.

Tümü