Pleksi Malzemeli Yapıdaki Ürünlerin Özellikleri

24.12.2021
Pleksi Malzemeli Yapıdaki Ürünlerin Özellikleri

Plexi malzemeler insan sağlığına zararı olduğu düşünülmemektedir. Pleksi malzemelerin yüksek derecede ısıya dayanıklı olmasından dolayı yaz aylarında da oldukça kullanışlı olmaktadır. Plastik çeşitlerinin geri dönüşüm ürünleri arasında yer almaktadır.

Cam, metal gibi ürünlere karşılaştırıldığında oldukça esneyebilen bir yapıda olduğu anlaşılmaktadır. Çok yüksek derecelerde bulunan işlemlere sokulduğunda yumuşayıp, tekrar tekrar şekil verilebilmektedir.

Pleksi malzemesinin kendisine ait özgül ağırlığı çok düşük olması nedeniyle düz bir yapıda olması sağlanabilmektedir. Kırışık bir kumaş olarak değil camsı bir yüzeyi varmış gibi durabilmektedir.

Ev içerisinde bulunan herhangi bir odanın herhangi bir köşesine kitap rafları konulmak isteniyor diye düşünelim. Bu durumda hangi malzemeli yapıdaki raf seçilebilir? Ahşap malzeme doğaldır, sağlıdır fakat maliyeti açısından çok pahalı olacaktır. Bunun yerine geri dönüşümlü plastik özelliği gösteren pleksi malzemenin kullanımı daha uygun olacaktır.

Plexi Malzemeli Yapıya Sahip Ürünler

Birçok giyim ve kozmetik ürünlerinin sergilenmesi için bulunan camekanların bu malzemeden yapıldığı bilinmektedir. Ayrıca standa malzemesi olarak da görülmektedir. Fuarda veya marketlerin standları, pleksi malzemenin ürünü olarak görülmektedir. Bunun nedeni standlar için büyük bir kolaylık sağlaması olmaktadır.

Çeşitli eşyanın bulunduğu satış için kullanılan rafların üretim malzemesi olarak pleksi hammaddesi (akrilik) kullanılmaktadır. Üretim malzemesi olarak kullanılması dışında rafların korunması amaçlı üst yapısında da kullanılmaktadır.

Kozmetik ürünlerin dış kalıbında pleksi malzeme kullanılmaktadır. Kozmetik ürünlerin kendileri dışında birde  organizatör görevi gören, bölümleri bulunan kutuları bulunmaktadır. Düzenleyici makyaj malzemesi kutusunun üretim maddesi olmaktadır.

Bazı işyeri sahiplerine ait masaların üstünde isimlikler bulunur. Bu isimlikler bazen ahşap bazen cam olurken bazende pleksi malzemeden üretilmektedir. Aralarından en fazla pleksi malzeme seçilmektedir.

Genellikle merdiven kenarlarında görülen tutunacak kısımların pleksi malzemeden olması müşteriler tarafından istenmektedir. Bunun nedeni hem görsellik açısından daha çok çeşitli kombinasyonları oluşturabilmesi hem demir korkuluklardan daha ucuza gelmesi hemde dayanıklılığı hususu gibi oldukça avantajlar sunmaktadır.

Pleksi malzemesinin akıllarda canlanabilmesi amacıyla şöyle anlatılabilir. Otobüs kartlarının yerleştirildiği kalıpların hammaddesi, ölçüm/ çizim ekipmanlarının yapısı (pergel, daire cetveli vb.), kabartmalı levhaların yapısıyla eşdeğer yapıya sahiptir. Bazı laboratuvar malzemelerinde de görülmektedir.

Tümü