Pleksi Kapak Kutu Alanları

31.12.2021
Pleksi Kapak Kutu Alanları

Plexiglas olarakta geçen pleksi kapakları, çoğu işyerinde geçerliliğini sürdürmektedir. Makinenin güvenliğini ve işyerinde oluşabilecek çeşitli kaza veyahutta risklere karşı korunmasına yardımcı olmaktadır. İşyeri sahipleri için maliyet açısından büyük rakamlar pleksi kapaklar sayesinde küçültülebilmektedir. Böylelikle makinelerin herhangi bir olumsuz koşul karşısında ekstra ekipmanların alınmasının önüne geçilmektedir.

Makinelerin açık veya kapalı ortamda bulunmasının farketmeksizin rutubetli ortamlara karşı veyahutta yağmur, dolu gibi olaylara karşı korunması için pleksi kapakların kullanımından yararlanılmaktadır.

Çeşitli boyutlara sahip bombeli veya fanus modelleri gibi çeşitli kapaklarının üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu şekillerde üretilen kapaklar birçok farklı sektörde kullanıma açıktır.

Pleksi Kapak Malzemenin Çeşitli Özellikleri

İşyerinde olası tehlikelere karşı darbelere rağmen korunmasını sağlamaktadır.

Pleksi veya Plexiglass dayanıklılık katsayısı, beklentileri yeterince karşılamaktadır.

Çok fazla zahmet gerektirmeden şekil verilebildiği için her şekilde bulunan makineye göre hazırlanmaktadır. Mesela tamamen kare bir şekle göre de makine üzerine yerleştirilebilir, dikdörtgen yapıya göre de şekil verilebilmektedir.

Pleksi Kutu ve Kapakların Kullanım Alanları

Müşterilerin evlerinin mutfaklarında, işyeri ofislerinde, yapıların lokal kusımlarında, kuruyemişçilerde, bazı baharatçılarda, kurubakliyat satan ve aktarlarda, pastahane ve fırınlarda kullanılmaktadır. Çoğunluğu gıda sektörü olan bu alanlarda kullanılmasının nedenleri arasında şeffaf olması ile ürünlerin net bir şekilde teşhir edilmesini sağlamak, daha çok müşteri toplamak bulunmaktadır. Aynı zamanda başka bir neden daha bulunmaktadır. Bu pleksi kutuların üstü kapalı olması nedeniyle ürünler için hijyenik ortam sağlamaktadır. Bu durumda müşterilere oldukça cazip gelmektedir.

Ürün olarak lokum, biküvi, tatlı ve tuzlu kurabiyeler, bakliyat çeşitleri (kuru kayısı, kuru patlıcan, kuru üzüm vb.), şekerlemeler, çeşitli vişne/gül gibi reçeller, çekirdek çeşitleri, kuruyemişler, çiğ köfteler örnek olarak verilebilir. Bunun yanı sıra çeşitli bitkisel içeceklerin hammaddelerinin (ıhlamur, kuşburnu, adaçayı vb.) sergilenmesi içinde kullanılmaktadır.

Gül, papatya gibi çiçeklerin kurutulduktan sonra heö saklanması hem teşhir olması için bu pleksi malzemelerden yararlanılmaktadır.

Plexi Kapakların Maliyeti

Malzemesinin kolay bulunabilir olması ve sıklıkla tercih edilmesinden kaynaklı olarak oldukça ucuz maliyeti bulunmaktadır. Pleksi kutu veya kapak alacak olan kullanıcılar, yüksek ücretlerle karşılaşmıyacaklardır.

Tümü