Pleksi Kapakların Bakımı ve Temizliği

19.11.2021
Pleksi Kapakların Bakımı ve Temizliği

Pleksi akrilikten yapılır. Katkısız akrilikler ise doğal bir şekilde UV ışınlarına dayanıklıdır. Bazı pleksi üreticileri, uzun süre UV radyasyonuna maruz kalacak olan pleksiler için ek olarak UV korumasını arttıran stabilizörler eklerler. Bu bolca UV ile desteklenmiş pleksi malzemeler özenle işlenmeli ki uzun ömürlülüklerini koruyabilsinler.

Amonyak, sert yapıda olan temizleyici ürünler veya pencere temizleyici ürünler ve bunlara benzer ürünler çizilmeye, hasara ve yıpranmaya neden olabilirler. Bu yüzden her türden temizleyici ürünü kullanmamanız daha doğru olacaktır. Akrilik hammaddeli pleksi kapaklar minimum şekilde bakım gerektiren sağlam yapılı bir üründür. Pleksi kapaklarının yüzeyine yapışkan olan herhangi bir madde veya yapışkan temas ederse sadece pleksi ürünlerinin temizliği için üretilmiş olan temizleyicilerden kullanın.

Pleksi ürünler, cam gibi kir, toz, lekeler ve su lekelerinden etkilenir. Su ile yumuşak bir bezi veya süngeri ıslatın. Bez veya süngerlere 2 veya 3 damla bulaşık sabunu ekleyin. Pleksi kapakları ıslak sünger veya bezle iyice silin. Sünger veya bezi gerektiği kadar tekrar ıslatın. Bez veya süngeri suyla durulayın. Sabun kalıntısını gidermek için pleksi kapağı tekrar silin. Yüzeyi çizebileceğinden, pleksi kapaklar üzerinde kuru bir bez kullanmayın. Oldukça basit olan bu temizlik yöntemi pleksi kapakların ne kadar kullanışlı olduğunu bize göstermektedir.

Pleksi Kapakların Geri Dönüşümü

Pleksi malzemesi, olduğundan daha esnek hale gelmeden önce en fazla 80 °C sıcaklığa kadar güvenli bir şekilde dayanabilmektedir. Bu, dış ortamlar için bol miktarda ısı direnci sağlamaktadır. Pleksi kapaklar, plastiğin ısıya tepki verme şeklinden dolayı ‘termoplastik’ plastikler olarak sınıflandırılmaktadır. Bu termoplastikler 160 °C erime noktalarında ancak sıvı hale gelir, böylece bu termoplastik ürünler 160 °C sıcaklığa kadar ısıtılabilir.

Pleksi kapaklar yanmak yerine sıvılaşır, böylece kolayca enjekte edilebilmelerine, kalıplanmalarına ve ardından geri dönüşebilmelerine olanak sağlamaktadır. Pleksi kapaklar ısıtılıp sonra da soğutulduktan sonra önemli bir bozulma olmadan yeniden ısıtılabilirler. Bu da avantajlı bir durumdur. Kendi özelliğinden bir şey kaybetmeden yeniden şekillendirebiliniyor olmaları bize kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Ayrıca kolayca geri dönüştürebilinen bir malzemeye sahip olması, diğer tüm malzemelerin yanında onu daha özel kılmaktadır. Bu nedenle pleksi kapaklar son derece kullanışlıdır.

Tümü